Neliöiden ulkopuolella

Luonnonkaunis pihapiiri

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi. 

Tallvik: Piha

Tallvikissa hyvä arki ulottuu myös asunnon seinien ulkopuolelle. Pihasuunnitteluun ja valaistukseen ollaan panostettu poikkeuksellisen paljon, unohtamatta kuiten-kaan luonnonmukaista ympäristöä. 

Tallvikin pihat on suunnitellut kokenut puutarhuri, puutarhasuunnittelija ja Eden-ohjelman juontajanakin tutuksi tullut Minna Toivanen.

Vehreän rantatontin pihasuunnitelman kantava ajatus oli kunnioittaa luonnonmukaista tonttia, rakentamatta sitä liikaa. Tontilla on  entuudestaan kauniita vanhoja mäntyjä, tammia ja kieloja, jotka ilman muuta kuuluvat tähän maastoon, ovathan ne suomalaista luontoa parhaimmillaan. Lisäkasvillisuudeksi valikoitui metsään sopivia monipuolisia ja vaihtelevan korkuisia ikivihreitä sekä kukkivia pensaita, jotka antavat tontille valoisan ilmeen. 

Järven rannalla riittää ihasteltavaa jokaisena vuodenaikana. Luonto heräilee keväisin, kun metsänpohjaa maisevoivan kuntan mustikat, mongolianvaahterat ja upeat lehtipuut alkavat vihertää. Kesällä luonto puhkeaa kirjaimellisesti kukkaan, kun pallohortensian valkeat kukat tulevat osaksi maisemaa ja puiden lehdet ovat täydessä loistossaan.

Syksyllä kauniit ruskan sävyt valtaavat rannan ja talvellakin voidaan nauttia ikivihreästä kasvillisuudesta sekä ohuen lumipeitteen läpi pilkottavista varvuista. Upean valaistuksen ansiosta pihapiiri näyttää erityisen tunnelmalliselta pimeinäkin iltoina.

Asukkaiden sisäänkäynnit siistitään kiveyspinnalla ja viimeistellään puunkuorikatteella ja istutuksilla. Siinä missä A-talon asukkaita hemmotellaan takapihalla omilla poluilla rantaan, B- ja C-talojen takapihoilla nautitaan nurmikon vehreydestä ja D-talon edustalla  metsäisemmästä maastosta ja kallioleikkauksista.

Kokonaisuuden helmeksi muodostuu rantaan rakennettava oma uimalaituri uimakoppeineen sekä kaunis luonnon hiekkaranta. Rantaan sijoittuu myös valaistu siirtolohkare, joka vangitsee katseen iltahämärälläkin valon leikkiessä sen pinnalla.   

Pihasuunnittelija Minna Toivanen
Pihasuunnittelija

Minna Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen.

"Kaunis ja toimiva piha kokoaa ihmiset yhteen."

MINNA TOIVANEN
Tutustu asuntoihin

TALO A & B

TALO C

TALO D


Ota yhteyttä

Tallvikin asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!